+38 067 010 00 77

Які автівкі частіше викрадають. Рейтинг 2020

Які автівкі частіше викрадають. Рейтинг 2020

В Україні найчастіше викрадають автомобілі марок:

Toyota, Lexus, Hyundai, Kia, Mazda і Honda.

За результатами дослідження, Toyota займає перше місце в рейтингу авто, які найчастіше намагалися викрасти у 2020 році – 23% від усіх тривог які отрімувала поліція. В трійку лідерів увійшли машини преміум-класу: BMW (19%) та Mercedes-Benz (16%). Популярністю користувалися автомобілі марки Land Rover — 11% та Lexus — 8% від усіх спроб викрадення. Porsche, Audi, Renault, Mazda, Range Rover, Nissan, Volkswagen — також у цьому антирейтингу.

За його словами, рідше крадуть європейські та американські авто. У поліції радять страхувати автомобілі на повну вартість, "оскільки це найкращий спосіб захиститися від крадіжки, бо власнику застрахованого авто немає сенсу платити викуп викрадачам, а тому викрадачам не цікаві такі автомобілі".

Найлегший спосіб заробітку для зловмисників – це викрасти автомобіль і продати його знову власнику. Якщо ж це не вдається, то зловмисники розбирають ці автомобілі та продають їх запчастинами або переганяють за кордон і збувають там.

"У цьому році викрадачам вдалося нажитися на викупі вкрадених автомобілів у 29 власників. "Усе це автомобілі престижних марок. Однак, ця цифра може бути значно більшою, адже є такі автовласники, які викуповують свої автомобілі у зловмисників, а поліції кажуть, що знайшли свій автомобіль", – сказав Дзюбинський.

Протягом цього року було ліквідовано дві злочинні організації і вісім злочинних груп, загальною кількістю 53 учасники, які здійснили 72 заволодіння елітним транспортним засобом із використанням спецзасобів і електронних приладів. Вартість збитків від їхньої діяльності становить 48,5 млн грн.