+38 067 010 00 77

Протиугінна система або сигналізація - що краще?

Протиугінна система або сигналізація - що краще?

Викрадення авто не така вже й велика рідкість у наш час. Убезпечити себе необхідно, а не дорога автоугонка викликає сумніви та справедливі побоювання щодо якості.

До всього, автовикрадачі урізноманітнили свій арсенал спецзасобів для злому та подальшого угону автомобіля, від простої лінійки – до цифрого дублікатора цифр ключа, злому гаджетів пов'язаних з автомобілем тощо

Для того, щоб правильно відповісти на питання в змісті – давайте розберемо принцип роботи двох систем.

Звичайна сигналізація на авто - може попередити вас, що ваше авто намагаються зламати, про блокування або розблокування дверей, роботу двигуна, однак досвідчені викрадачі давно навчилися обходити цей механізм, тому що просте оповіщення - не є комплексним заходом захисту, яке може перешкодити угону вашого авто. До переваг цього виду охоронного комплексу відноситься демократична ціна і простота установки, до недоліків - не найвища надійність і неможливість дізнатися про стан автомобіля дистанційно. Дані системи оповіщення поступаються за своєю надійністю комплексним протиугінним системам, які дозволяють власнику авто дистанційно контролювати стан автомобіля, тому їх рекомендують комбінувати з іншими протиугінними системами, для того щоб максимізувати надійність захисту авто від угону

Комплексні протиугінні системи – включають крім оповіщення власника, так само і більш дієві функції запобігання угону, такі як протиугінні замки капота, рульового валу, дверні блокатори, проте їх установка може бути досить трудомісткою, і не на кожен автомобіль можна встановити таку систему. Однак, вже з'явилися автономні системи, які адаптивні настільки, що можуть бути встановлені на будь-яке авто, монтуючись безпосередньо в штатну проводку автомобіля.

Розберемо одну таку систему докладніше:

Протиугінна система «IGLA» - це цілий арсенал різноманітних блокуючих та стежать механізмів, які спрацьовують у життєво важливих вузлах автомобіля, щоб не дати несанкціонованому зломщику поїхати на вашому авто, у невідомому напрямку. Не габаритна (1.5*7см), проста у використанні та установці 

 Несанкціонований доступ до управління сторонньої особи привіт до того, що авто стоятиме на місці або зупиниться через кілька хвилин. Головна відмінність даної системи від будь-яких інших у тому, що вона блокує різні електронні блоки автомобіля, відправляючи цифрові сигнали по штатній проводці машини, таким чином запустити автомобіль без зняття з охорони – стає неможливо, єдиний можливий варіант – фізичне усунення пристрою, що при його габаритах. і той факт, що встановити його можна в будь-якому місці, де є доступ штатним шинам CAN, практично - не можливо. Інтелектуальне включення функцій захисту залежить від даних загального стану авто – педалі гальма, швидкості, включеної передачі тощо.

До системи можна підключити безліч різних модулів, наприклад, є функція управління комфортом, коли при постановці на охорону система автоматично закриває люк, вікна, ховає дзеркала.

У режим «Антипограбування» (Anti-Hi-Jack) перехід відбувається автоматично, якщо двері водія були відкриті більше трьох секунд при працюючому двигуні. Автомобіль поїде, проте через 300м запросить ввести пін код штатними кнопками, і якщо цього не станеться – система просто зупинить автомобіль на безпечній для всіх навколишніх швидкості. У режимі "Провітрювання", якщо автомобіль занадто довго стояв на сонці і температура в салоні перевищила певні позначки - IGLA провітрить машину

Легко вмикається та вимикається функції системи. Господар самостійно може увімкнути або вимкнути функції "антиграбувань" та "комфорт".

PIN-код для зняття блокувань та встановлення авто під охорону, власник може змінити в будь-який момент, використовуючи персональну картку пристрою. Вологозахищеність протиугінної системи – дозволить встановити її у будь-яке місце автомобіля, навіть із підвищеною вологістю.

Підключення максимально просто, при мінімумі втручання в штатне проведення автомобіля - зменшується ризик його поломки, і зберігає гарантію, якщо пристрій ставлять на нове авто.

Проводи до яких підключається пристрій IGLA зустрічаються в більшості електронних модулів, скруток і джгутів, таким чином систему можна розмістити в будь-якій точці автомобіля (у багажнику, двері, під торпедою, капотом тощо), тобто в таких місцях, де навіть зловмисник навіть не подумає шукати його.

Система працює безшумно, традиційні для працюючого іммобілайзера клацання, списи і т.д. – відсутні що робить виявлення звуку роботи – неможливим